Karvojenpoisto sokeroinnilla

Sokerikuorintamenetelmä

Miia Rantanen Yleinen

Mitä sokerointi on?

 

Sokerikuorintamenetelmällä voidaan poistaa halutulta ihoalueelta häiritseviä ihokarvoja. Sokeroinnilla karvoja voidaan poistaa päästä varpaisiin toisin sanoen hiusrajan muotoilusta varvas karvoihin. Sokerointi ei ole ainoastaan karvanpoisto, sillä se kuorii ihoa hellävaraisesti poistaen ihon pinnalta kuolleen ihosolukon. Sokerointi on myös eräänlaista ihonpuhdistusta, jossa poistetaan vaatteista ihoon tarttuneet väriaineet ja kemikaalit. Sokeroinnilla iho pysyy terveenä ja karvattomana.

Sokeritahna on tehty 100% luonnollisista ainesosista. Sokeri on, jopa niin luonnollista, että voit syödä sitä! Se sisältää sokeria, vettä, arabikumia ja sitruunamehua. Se ei aiheuta allergisia reaktioita. Sokeritahna on siis vesiliukoista, joka tarkoittaa, ettei se vahingoita tervettä ihoa, koska elävät ihosolut ovat kosteita. Vesiliukoisuus antaa mahdollisuuden poistaa karvoja myös limakalvoilta.

Sokeritahna levitetään vastakarvaan, jolloin sokeri saadaan karvatuppeen. Flikkaus eli sokerin poistoliike tehdään myötäkarvaan. Karva poistuu luonnolliseen kasvusuuntaan eikä tällöin katkea. Tämä menetelmä mahdollistaa, että sokeroinnilla pystytään poistamaan hyvin lyhyttä karvaa. Karvojen olisi hyvä olla kuitenkin n. 2-3 mm pituisia. Karvojen poistaminen säännöllisesti johtaa useiden sokerointi kertojen jälkeen karvattomuuteen. Tämä perustuu siihen, että karvatuppi, josta karva kasvaa surkastuu, kun karva poistetaan toistuvasti. Sokeroinnin jälkeen karvan tuntee vasta, kun se kasvaa ihon pinnalle. Uusi karva on pehmeä, koska se on terävä eikä tällöin tunnu, niin karkealta, kun esim. sheivattu karva. Ymmärräthän, että sheivatessa karva katkeaa sen paksuimmasta kohdasta ja siksi se tuntuu jo jopa seuraavana päivänä.

Sokerointi

Sokerointi

Bikinialue sokerointi