Karvojenpoisto sokeroinnilla

Sokerikuorintamenetelmä | Sokerointi

Miia RantanenYleinen

Mitä sokerointi on?

 

Sokerikuorintamenetelmällä voidaan poistaa halutulta ihoalueelta häiritseviä ihokarvoja. Sokeroinnilla karvoja voidaan poistaa päästä varpaisiin – toisin sanoen hiusrajan muotoilusta varvas karvoihin. Sokerointi ei ole ainoastaan karvanpoisto, sillä se kuorii ihoa hellävaraisesti poistaen ihon pinnalta kuolleen ihosolukon. Sokerointi on myös eräänlaista ihonpuhdistusta, jossa poistetaan vaatteista ihoon tarttuneet väriaineet ja kemikaalit. Sokeroinnilla iho pysyy terveenä ja karvattomana.

Mitä sokeri on?

Sokeritahna on tehty 100% luonnollisista ainesosista. Sokeri on, jopa niin luonnollista, että voit syödä sitä! Se sisältää sokeria, vettä, arabikumia ja sitruunamehua. Sokeri ei aiheuta allergisia reaktioita.

Sokeri on vesiliukoista

Sokeritahna ei riko ihoa, koska se on vesiliukoista. Elävät ihosolut ovat kosteita. Tämän vuoksi sokeri ei tartu niihin. Vaha taas on öljyliukoista ja siksi sitä ei voida käyttää, joillakin ihoalueilla kahta kertaa enempää. Sokeri on ihonlämpöistä, joten se ei polta ihoa ja sen vuoksi se mahdollistaa karvojenpoiston myös limakalvoilta. Fixaamossa intiimialuuen sokeroinnit vain naisille.

Sokeri ei katko karvoja

Sokeri levitetään vastakarvaan. Tällöin mahdollistuu sokerin saaminen karvatuppeen. Tämä menetelmä mahdollistaa, jopa 2-3 mm pituisen karvan poiston. Flikkaus eli sokerin poistoliike tehdään myötäkarvaan. Karva poistuu luonnolliseen kasvusuuntaan eikä tällöin katkea.

Onko sokeri hygieenistä?

Sokeritahna ei allergisoi. Tahnan sokeripitoisuus on niin suuri, ettei bakteerit pysty leviämään siihen. Bakteerit eivät voi hengittää paljon sokeria sisältävässä aineessa.

Tiesitkö, että sokeria käytettiin kansalaissodassa parantamaan haavoja, koska se estää infektioita ja nopeuttaa paranemista.

Karvojen poistaminen säännöllisesti johtaa useiden sokerointi kertojen jälkeen karvattomuuteen. Tämä perustuu siihen, että karvatuppi, josta karva kasvaa surkastuu, kun karva poistetaan toistuvasti. Sokeroinnin jälkeen karvan tuntee vasta, kun se kasvaa ihon pinnalle. Uusi karva on pehmeä, koska se on terävä eikä tällöin tunnu, niin karkealta, kun esim. sheivattu karva. Tiedäthän, että sheivatessa karva katkeaa sen paksuimmasta kohdasta ja siksi se tuntuu jo jopa seuraavana päivänä.

Sokerointi

Sokerointi

Bikinialue sokerointi