Terveyttä edistävä jalkojenhoito

Miia RantanenYleinen

Terveyttä edistävä jalkojenhoito edistää terveyttä – se ei ole pelkästään hemmottelua!

Hoidon kulku:

 1. Tutkiminen sekä hoitosuunnitelman laatiminen
 2. Desinfiointi tai jalkakylpy
 3. Hoidollinen osuus
 4. Rasvaushieronta tai hieronta ja/tai jalkajumppa
 5. Kotihoito-ohjeet

Kotikäynnillä jalat desinfioidaan tai asiakkaan halutessa kylvetetään asiakkaan omalla jalkavadilla.

Hoidollinen osuus voi sisältää seuraavia asioita:

 • Kynsien leikkaus ja siistiminen
 • Paksuuntuneiden kynsien ohennus
 • Sienikynsien hoito
 • Sisäänkasvavan kynnen hoito
 • Kovettumien poisto
 • Känsien poisto
 • Pykimien eli halkeamien poisto
 • Syyläkudoksen poistaminen
 • Ihonhoito
 • Rasvaushieronta tai hieronta ja/tai jalkajumppa

Yleensä jalkahoitoon hakeudutaan vasta sitten, kun jalat alkavat muistuttamaan itsestään. Kipu, rakennemuutos tai kosmeettinen haitta ajaa varaamaan ajan jalkahoitoon. Mutta miksi hakeutua vasta sitten? Ajatteletko Sinäkin tällä tutulla tavalla ”mitäs me pienistä, kun ei pienetkään meistä”? Mutta nimenomaan nämä pienet asiat ovat viestejä siitä, että jotain muutosta on tapahtunut tai on tapahtumassa. Mitä varhaisemmassa vaiheessa reakoimme viesteihin, niin sitä helpommin pystymme niitä korjaamaan sekä ennaltaehkäisemään tai hidastamaan niiden etenemistä. Jalkojen kunto vaikuttaa meidän kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin sekä terveyteen, joten siksi olisi suositeltavaa huolehtia jalkaterveydestä. Hyvät jalkineet ja sukat ovat perusta terveille jaloille.

Fixaamolla jalkahoidossa käyvät kaiken ikäiset miehet että naiset. Terveyttä edistävä jalkojenhoito koskee meitä kaikkia, jotka omistamme jalat ikään tai sukupuoleen katsomatta. Tervejalkaisen suositellaan käymään jalkahoidossa kerran vuodessa. Muissa tapauksissa jalkahoito väli on yksilöllinen.

Terveyttä edistävässä jalkojenhoidossa jalat hoidetaan terveysnäkökulmasta. Aluksi kartoitetaan tilanne tutkimalla ja keskustelemalla. Tulen myös kysymään kysymyksiä terveydentilasta, koska tietyt sairaudet vaikuttavat jalkaterveyteen. Hoitosuunnitelma laaditaan asiakkaan kanssa käydyn keskustelun ja toiveiden pohjalta.

Jalkojenhoidossa ennaltaehkäisy on avainsana! Hakeudu jalkahoitoon ajoissa – ennenkö ne muistuttavat itsestään tai viimeistään silloin!

Suomessa meillä on saatavana jalkahoitoa eri ammattiryhmien tuottamana. Kosmetologit hoitavat jalkoja kosmeettisesta näkökulmasta. Jalkojenhoidon ammattitutkinnon tai osaamisalan suorittaneet henkilöt sekä jalkaterapeutit hoitavat jalat terveysnäkökulmasta.

 

Hyvinvointi Fixaamolla jalkoja fixaa parempaan #fixaaja Miia!